Realisaties - 16/01/2014

Kennismaking met de stad Sint-Niklaas

Kennismaking met de stad Sint-Niklaas

Sinds 30 december halen we het huisvuil en papier en karton op in Sint-Niklaas.  We hebben er nu bijna onze derde werkweek opzitten.  Tijd voor een eerste conclusie.

“De eerste week  dat we huisvuil ophaalden, hebben we gemerkt dat vele mensen zich vergist hadden, en nog niet doorhadden dat er een verschuiving was van de ophaaldata,” zegt zaakvoerder Geert Smet.  “We hebben de indruk dat dankzij de mediacampagne van vorige week, de burgers nu toch helemaal mee zijn in het hele verhaal. Deze week stond er dus echt veel afval buiten.  Zelf ben ik, maar zeker ook onze mannen, enthousiast over de ophaling in Sint-Niklaas. Grote problemen hebben we zeker en vast niet ondervonden.”

Volgende week staat het tweede gedeelte van de papier en kartonronde op het programma.  Ook hier verwacht Geert geen problemen. “Door de verwarring betreffende de afvalkalender, is er heel wat papier blijven buiten staan.  Ik denk dat het voor de Sint-Niklazenaar een opluchting zal zijn als eind volgende week al het papier opgeruimd is.  Ook hier geloof ik dat de mensen zich niet voor een tweede keer zullen laten vangen, en dat de burgers ondertussen de nieuwe regeling wel hebben begrepen.”

“Zoals te verwachten bij grote veranderingen, is er in het begin wel wat onduidelijkheid en ongerustheid bij de burgers, maar ik ben zeker dat we door onze dienstverlening de Sint-Niklazenaar zeer snel zullen kunnen bewijzen dat we hun vertrouwen waard zijn!” concludeert Geert Smet.